HSP & Yoga

Yoga en hooggevoeligheid passen goed bij elkaar. Veel HSP-ers hebben veel baat bij het beoefenen van Yoga. Uit ervaring is gebleken dat onder de beoefenaars van yoga veel (hoog)gevoelige personen bevinden.

– Wat is nu eigenlijk hoogsensitiviteit en wat is hooggevoeligheid?
– Wat zegt de wetenschap over hoogsensitiviteit?
– Hoe kun je omgaan met hoogsensitiviteit?
– Wat kun je met deze eigenschap DOEN!

Jan Hogema geeft op deze avond uitgebreide uitleg over al deze vragen. Daarnaast geeft hij veel tips en tricks hoe je met hooggevoeligheid kan omgaan. Voor jezelf maar ook voor een ander. Veel mensen die zich herkennen in hoogsensitiviteit ervaren vooral de negatieve kanten van deze eigenschap. Dat is jammer want deze heeft namelijk veel positieve kenmerken. Jan, zelf ook hoogsensitief, is HSP Professional (Vrije Universiteit Brussel) en ACT trainer, eigenaar van het HSP Centrum in Vught. Jan: “Hoogsensitieve mensen zijn vaak creatiever, doorzien sneller structuren en patronen, zijn empathischer en pionieren graag. Ze voelen haarscherp aan wat extra aandacht verdient, maar deze eigenschap heeft ook zijn valkuilen.”

Wil je leren hoe je om kunt gaan met hoogsensitiviteit?

De yoga docent verzorgt het yoga gedeelte van deze avond.

We beginnen de avond met een half uur yoga om te je te laten wennen aan de ruimte en te aarden  en eindigen de avond ook weer met een half uur yoga om  heerlijk ontspannen naar huis te laten gaan na alle input die je hebt gekregen. Hierdoor zal er rust ontstaan in het hoofd wat het proces van de HSP ten goede komt. Na de sessie is er uiteraard nog gelegenheid voor vragen.

Waar:
Wanneer:
Tijd: 19.00 – 22.00 uur
Meenemen: Pen en papier
Kosten:
Aanmelden: info@hspcentrum.nl